HUMANWORKS – Olaf @ Handicare Stairlifts

HUMANWORKS


Olaf Hulsebosch

 

Opdrachtgever: Handicare Stairlifts
Rol: Manager R&D

 

Hoelang werk je nu voor Handicare?
Ik ben op 1 februari 2020 begonnen, dus ik werk hier nu bijna anderhalf jaar.

Je bent via YOUMAN hier geplaatst. Hoe ging deze samenwerking met YOUMAN?
Heel prettig. Het was een intensief traject, maar dat kwam voornamelijk door Handicare. Er waren flink wat sollicitatierondes, van gesprekken in Heerhugowaard tot en met een gesprek met de CEO in Zweden. Dus ja, we hebben best wel intensief contact gehad toendertijd.

Heb je in het traject het gevoel gehad dat YOUMAN jou als professional en persoon hierin meenam? Dat je hebt ervaren dat jullie dit samen gedaan hebben?
Jazeker, we hebben na iedere meeting contact gehad om te evalueren en te kijken naar de volgende stap. Dan ben je echt even samen aan het optrekken en heb je een sparringspartner in zo’n traject.

Hoe ben je in de eerste instantie bij YOUMAN terecht gekomen?
Ik wilde stoppen bij mijn oude werkgever en was al een tijdje om me heen aan het kijken. De positie van R&D manager was door YOUMAN geplaatst op hun eigen website en ook op de welbekende jobboards, daar vond ik hem. Het was een functie die bij mij alle triggers af liet gaan, aan alle verwachtingen voldeed en heb toen direct gesolliciteerd. Daarna hadden we binnen een dag contact en een afspraak.

Hoe heb je het sollicitatietraject en het proces en het contact ervaren?
Via YOUMAN ben ik snel in het traject terecht gekomen. Zoals aangegeven duurde het bij Handicare zelf wat langer waardoor het een intensief traject was door alle verschillende rondes. De afspraak bij YOUMAN als kennismaking was snel gemaakt en ook vlot en goed onderbouwd geïntroduceerd bij Handicare. Toen heb ik een aantal gesprekken gehad die ik sowieso zou moeten hebben, dus met collega’s, HR en de directeur. Daarna volgden er vanuit Handicare meerdere aanvullende gespreksrondes. Tijdens het proces werd de afweging nog gemaakt ‘Willen we een manager of een meewerkend R&D Engineer’. Uiteindelijk is het een manager geworden, waardoor ik het beste op het profiel paste.

Wat vind je zo mooi aan jouw functie als R&D Manager bij Handicare?
Kijk om je heen, we zitten vol in de techniek. Het is een bedrijf waar de fabriek aan huis is. Je bent bezig met een product en ziet het product dagelijks. Het team is leuk, het is een mix van oudere ervaren mensen en ‘jonge honden’ als het ware. Dat maakt het leuk. Prettige sfeer en een goede mentaliteit, dat is harstikke leuk.

 

Heb jij een bepaalde visie op de toekomst van jullie afdeling?
Ja zeker. Opzich zijn wij nu nog niet een hele grote afdeling. We hebben wel een hoop projecten in het verschiet de komende jaren, daarom werven we nu ook flink wat mensen. Dat komt door een nieuwe norm voor liften die eind 2022 ingaat. Voor die tijd moeten we een aantal projecten af hebben om te zorgen dat onze producten aan deze norm voldoen. Daarnaast zie ik ons in de toekomst verder ontwikkelen met bijvoorbeeld het ontwikkelen van een compleet nieuwe lift. Dat heeft te weinig focus en daarmee aandacht gekregen in de afgelopen jaren; de doorontwikkeling van de liften. Daar zijn we met het hoger management mee bezig. Daarbij kijken we niet alleen naar een tweejarig plan maar ook naar een langere termijn planning en onze visie op de vernieuwing van onze producten.

 

Dus er zit een geheel nieuwe lift in de pijplijn?
Dat is de bedoeling. De wens is er in ieder geval wel, bij ons en onze klanten. We hebben uiteraard ook productmanagers die marktonderzoek doen. We inventariseren wat de wensen van onze klanten zijn voor de toekomst. De komende twee jaar zijn we bezig om bestaande producten te upgraden, maar de wens is er om daarna een volledig nieuw product te creëren. Kijk, de lift die we nu hier produceren is al relatief modern. Deze machine werkt op wrijving, dat heeft niemand anders in de markt. Wat gaan we daarna doen? Sommige producten zijn al 20 jaar niet veranderd. Dus ja, er zijn mogelijkheden zat, en die staan al op ons wensenlijstje

Welk toekomstperspectief heeft Handicare, en van de gehele organisatie?
Er is zeker een toekomstperspectief voor het bedrijf. We zijn recent overgenomen door een ander bedrijf, dus ik weet niet of dat zal wijzigen. Handicare is een aandeelhoudersbedrijf waardoor de toekomstvisie altijd gericht was op groei. We zijn nu overgenomen door Savaria een Canadees familiebedrijf. Dat is natuurlijk super gunstig want een familiebedrijf kijkt wat meer naar de eer en het feit dat ze iets goeds achterlaten in de wereld. We zitten in een branche waarin we mensen iets leveren die iets niet kunnen. We zitten in de verzorgingshoek, hierdoor hebben we duidelijk eer van ons werk, omdat we met ons product mensen helpen. De markt is aan het groeien, de vergrijzing stijgt, mensen willen langer thuis wonen. Dus zeker voor de trapliften is de toekomst absoluut rooskleurig.

Hoe zou je Handicare in vier woorden als werkgever omschrijven?
De Nederlandse tak van Handicare in Heerhugowaard heeft een open mentaliteit met een leuke werksfeer. Ik zie hier veel mensen die hier graag willen werken en trots zijn op hun product.

Is er iets wat je graag had willen weten voor je bij Handicare begon?
Zeker. Toen ik hier heen kwam had ik het idee dat een hoop dingen goed geregeld zouden zijn, daar had ik nog een inhaalslag te doen. We zijn nu bezig om meer structuur op de afdeling en onze projecten aan te brengen, waarvan ik had verwacht dat die er wel al zou zijn. We zijn flink tijd aan het spenderen om deze zaken op de rit te zetten.

Wat is de grootste uitdaging als manager van deze afdeling?
De huidige producttechnische uitdaging heeft een tijdsfactor, voor die nieuwe norm eind 2022. Hierdoor moeten wij dan met een aantal projecten al klaar zijn, dus dat is een flinke uitdaging. Met alles wat daar omheen gebeurd; het werven van mensen, het opknappen van het lab, dingen om het mogelijk te maken. De grootste uitdaging is om dat binnen die tijd te doen.

Hoe ga je dat doen?
Door een goed team neer te zetten. Dat is op dit moment de hoofdzaak. De layout te maken en de projectstructuur aan te pakken. We zijn bezig met een projectstructuur met gate reviews, zorgen dat we van begin tot eind het project onder controle hebben. We nemen alle opmerkingen en wensen van alle afdelingen mee vanaf het begin; Wat móet er in zitten? Wat is een must? Wat is nice-to-have? Dit presenteren we vervolgens per ontwikkelfase om te kijken of we nog op de goede weg zitten en doorkunnen. Dan is het nog maar een klein stukje terug als je iets moet aanpassen. Als we in het proces nog meer handen nodig hebben dan kunnen we bijvoorbeeld tijdelijke krachten bijschakelen. Alles zal in het teken staan om het project tijdig en volgens onze eigen wensen af te kunnen leveren.

 

Wat vraagt dat van de mensen in jouw team?
Een hoop inzet en goede wil om de schouders er onder te zetten. Dat is er gelukkig allemaal, dus dat komt wel goed. Daarnaast gestructureerd werken, maar voornamelijk inzet.

Wat voor soort mensen heb je daar voor nodig, met welke specifieke vaardigheden?
Het is dat YOUMAN goede mensen levert en dat er daar een paar tussen zitten die multidisciplinair zijn. Dat is natuurlijk altijd top. We hebben mechanische jongens en hopelijk straks ook software jongens. We krijgen nu een aantal kandidaten die zowel software hebben geschreven maar ook elektrotechnisch zijn en ook wel eens wat mechanisch gedaan hebben. Als je van alle disciplines wat kent en een meer diepgaande kennis hebt van één discipline, dan ben je de bom. Dan kan je dingen combineren in het werk en met je collega’s. We werken met teams, het is niet zo dat jij alleen maar software schrijft en jezelf opsluit in een kamertje en na een paar maanden komt er wat uit. Nee, je moet ook kunnen samenwerken met mechanische mensen en met elektrotechnische mensen. Ze stoppen hun gezamenlijke kennis in één product en daarvoor moet je dus samenwerken. Dat vraagt een hoge mate van afstemmen in vakgebied en teamverband. Plus het feit dat je in je eigen discipline ook moet uitblinken. Dat vraagt een hoop van de mensen denk ik.

Wat was jouw grootste verrassing?
De positieve verrassing was de Noord-Hollandse mentaliteit, dat had ik al verwacht maar bleek nog beter te zijn. Je wordt bijna maandelijks verrast door een cadeautje thuis als attentie voor het personeel. Met pasen kregen we bijvoorbeeld een doos, die nog groter was dan het kerstpakket. De aandacht voor de mensen die hier werken die vind ik super verfrissend, dat had ik in mijn carrière nog nooit eerder meegemaakt. Hartstikke leuk.

Wat is jouw grootste uitdaging?
We moeten voor een harde deadline klaar zijn met onze projecten. De afdeling was onderbemand en we zijn nu aan het sprinten om dat voor elkaar te krijgen. Het valt nu even in een hoos, er zit een flinke tijdsdruk op het project dat eraan zit te komen en tegelijkertijd 6 nieuwe mensen aannemen en inwerken voor de afdeling. Gelukkig hebben we vorig jaar de tijd gevonden om het lab, onze prototype werkplaats, goed op te knappen om klaar te zijn voor de toekomst. Daar had iedereen super veel zin in en het staat. Dus nu kunnen we doorpakken op de projecten.

Wat is het allermooiste aan de product/bedrijf combinatie binnen Handicare voor jou als technisch manager?
Het mooiste is dat je een product hebt dat in de markt mensen helpt. Je maakt mensen blij met iets dat ze kunnen wat ze voorheen niet konden, simpelweg weer naar boven gaan in hun eigen huis. Je geeft mensen hiermee meer bewegingsvrijheid en de kans om langer thuis te blijven wonen. Wat natuurlijk ook super mooi is is dat je een fabriek aan huis hebt bij Handicare. Je ziet het product, je praat met de mensen die het produceren en we hebben een super mooie test- en prototyperuimte. Dat zie je bijna nooit, dat je zo’n breed gebied hebt waar je als techneut aan mee mag werken. We denken en doen mee vanaf een conceptueel ontwerp, tot aan zelf prototypes bouwen en testen. Daarnaast worden hier in huis delen geproduceerd en geassembleerd. Ook daar zijn we betrokken, bij het ontwerp van machines en tooling voor productie. Met aantallen tot 850 stuks per week. Dat maakt het voor mij, en voor de mensen in mijn team, de perfecte combinatie.

Wil jij je ook aansluiten bij YOUMAN? Neem contact op via onze contactpagina, we staan klaar om je te woord te staan!